Wwft voor makelaars en taxateurs

By in ,
Wwft voor makelaars en taxateurs

Een van de wetgevingsdossiers waar Consignium actief in is, is de Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en terrorismefinanciering). In de loop der jaren is de wetgeving verder uitgebreid en zijn de maatregelen uitgebreid en de sectoren die ook de deze wet vallen toegenomen. Sinds 2008 zijn de makelaars en sinds 2013 zijn ook de taxateurs onder deze wettelijke eisen komen te vallen. Om de actuele kennis hiervan te delen heeft Consignium een artikel geschreven voor onze partner Riskworld.nl

In dit artikel gaat we in op de achtergrond van de Wwft en de kernvereisten die gelden voor de makelaars en taxateurs. Deze eisen zijn overigens veel lichter dan voor financiële instellingen gelden, maar zeker niet minder belangrijk omdat ook makelaars en taxateur een belangrijke rol hebben in verschillende fraude methodes zoals ABC constructies.

Om de lezer van Riskworld en ook de relaties van Consignium hulp te bieden is er een beslisboom samengesteld voor het melden van dubieuze transacties. Deze kan als lid van Riskworld worden gedownload, maar kunnen wij uw ook kosteloos toesturen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Wilt u het hele artikel lezen op riskworld.nl: