Interview met Robert van Asch van Consignium

By in ,
Interview met Robert van Asch van Consignium

Voor Robert van Asch, naast Managing Director van Consignium, lid van het expertpanel van Riskworld én auteur van het risicomanagement boek ‘Ga Niet Langs Af’, gaat het doordenken van risico’s praktisch 24/7 door. In een vakgebied dat sterk in ontwikkeling is, is Riskworld.nl een belangrijk kennisbaken voor Van Asch. Mede door die dynamiek, gaat risicomanagement ook nooit business as usual worden. Al was het maar omdat nieuwe en soms bizarre risico’s al in de maak zijn, waarschuwt Van Asch. Die ondenkbare toekomst? Die is vandaag begonnen.

Deze crisis leert dat we moeten nadenken over risico’s die we voor onmogelijk houden

Robert van Asch

Consignium Magazine

Inspireren vanuit de inhoud en kennis delen met onze klanten en partners, dat is het doel van onze Consignium Minizine. In het 52 pagina’s tellende magazine, zijn naast Robert van Asch ook Antony de Beijer, Chief Risk Officer van Obvion, Michel van Dam van TVM Verzekeringen en Annika Galle van The International Center for Financial law & Governance (ICFG) geïnterviewd.

“De hoeveelheden big data in combinatie met kwantumcomputers en AI, vormt misschien wel de grootste zorg. We denken nu misschien nog dat het allemaal wel zal meevallen, maar dat is juist een belangrijk kenmerk van een Black Swan.”

Robert van Asch

In het interview spreekt Robert ook over VUCA 2.0, papieren tijgers en toekomstige risico’s.

Meer weten? Onderstaand kunt u het interview lezen. U kunt ook het complete magazine hier aanvragen.