Customer Story Werkom

By in
Customer Story Werkom

In deze customer story vertellen wij meer over het verloop van het AVG-project bij onze klant Werkom  

Werkom: Hét leerwerkbedrijf van de gemeenten Zaanstad en Purmerend.  

Als vraag en aanbod op de arbeidsmarkt elkaar niet vinden, zorgt Werkom voor verbinding. Dit doen zij in samenwerking met werkzoekenden, werkgevers, maatschappelijke organisaties en gemeenten.  

Werkom biedt opleidingstrajecten en trainingen aan, om mensen goed voor te bereiden op een baan bij de werkgever. Daarbij maken zij gebruik van hun eigen leerwerkbedrijven en van trajecten bij het bedrijfsleven. Op deze manier werken zij met alle partijen samen aan een toekomst. Bedrijven die mensen kansen willen bieden kunnen bij Werkom altijd terecht voor informatie, begeleiding en advies.  

Het doel van Werkom is om zoveel mogelijk mensen hun eigen inkomen te laten verdienen. Daarnaast beidt Werkom voor werknemers die een beschutte werkomgeving nodig hebben, een werkplek die bij hen past.  

Vraagstuk  

Werkom was op zoek naar een organisatie die hen kon ondersteunen bij het inrichten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.  

Project 

Werkom is juni 2022 gestart met een AVG-implementatietraject. Zoals gebruikelijk is aan het begin van dit project een 0-meting gedaan. Aan de hand van deze 0-meting is bepaald wat er allemaal moet gebeuren om er voor te zorgen dat Werkom volledig compliant is aan de AVG. Nadat de aandachtspunten in kaart waren gebracht, was het tijd voor actie. Tijdens het project zijn er verschillende beleidstukken, reglementen, procedures en protocollen opgesteld om ervoor te zorgen dat Werkom helemaal compliant is aan de AVG. Daarnaast maakt Werkom gebruik van de optie ‘FG as a service’ van Consignium. Vanuit Consignium zien wij er op toe dat de AVG binnen Werkom goed wordt toegepast en nageleefd.  

Samenwerking  

Het AVG-project hebben wij samen uitgevoerd met Eugen Boon, IT-manager, CISO en Privacy Officer binnen Werkom. Eugen heeft de samenwerking met Consignium omschreven als ´Een prettige samenwerking met pro-actief ingestelde mensen die het ook aangeven als ze het niet met je eens zijn. De mensen waarmee ik heb samengewerkt waren prettig in de omgang´. 

Advies voor andere organisaties  

Het belangrijkste advies wat Eugen heeft voor andere organisaties is: ´Belangrijk is om zo snel mogelijk te starten, het belang van een goede AVG inrichting moet niet onderschat worden´.