Koningsweg 2-30, Soest, Tel.: 035-879 56 48

Riskmanagement

Risico- en kansanalyse: onmisbaar bij professioneel riskmanagement

Er zijn risicoanalyses en echte risicoanalyses. Wij bieden u de risicoanalyse zoals hij hoort te zijn. Volledig onafhankelijk en met uw belang voorop. Verzekeraars en assurantie- tussenpersonen hebben die onafhankelijkheid (meestal) niet. Bij Consignium bent u wel verzekerd van onafhankelijkheid want wij zijn per se geen verkoper van verzekeringen.

Met onze analyses brengen wij gestructureerd al uw risico’s en kansen helder en gestructureerd in kaart en ontwikkelen wij een gedetailleerd stappen- en implementatieplan voor het beheersen van uw risico’s tot het door u gewenste niveau.

Full riskscan®: aantoonbaar effectief
Met een full riskscan worden alle grote bedreigingen en kansen van de onderneming glashelder en zeer gedetailleerd in kaart gebracht. Vergeleken met een standaardscan gaan we hierbij diverse stappen verder. Enerzijds door te kijken naar uw wettelijke verplichtingen. Anderzijds door gegarandeerd onafhankelijk te toetsen of uw verzekeringen daadwerkelijk de ongewenste risico’s dekken en of er verbeteringen mogelijk zijn qua dekking en/of kostenbeperking. In 67% van de gevallen wordt na een scan besloten om de verzekeringen aan te passen waardoor risico’s beter worden afgedekt en er voortaan (veel) minder premie hoeft te worden betaald. Kortom, deze scan levert u aantoonbaar resultaat op: een duidelijke beeld van uw risico’s, minder risicobeheerskosten (waaronder voor verzekeringen) en een goede nachtrust.

Future riskscan®
Uw huidige situatie is helemaal in beeld, maar toch vraag u zich af wat welke risico’s u op termijn kunt gaan lopen. Wat komt er op u af bij een nieuwe vestiging in het buitenland of bij nieuwe ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving? U weet (nog) niet (gedetailleerd) welke ontwikkelingen te verwachten zijn maar u wilt wel helemaal klaar zijn voor de toekomst.

Risicomanagement / Maatwerk
Niet alle behoeften of problemen op het gebied van risicomanagement zijn te koppelen aan één of meerdere van onze producten. In bepaalde specifieke situaties is maatwerk nodig of gewenst. Deze werkzaamheden kunnen wij volgens offerte vooraf of op basis van nacalculatie voor u verzorgen.

Onze additionele diensten:

  • Projectmanagement.
  • Mini-QuickScan risicoanalyse.
  • Faciliteren van kwantificatiesessies.
  • Privacy Impact Assessment (PIA)
  • Risicomanagement workshops.
  • Opzetten en implementeren van incident databases.
  • Uitvoeren van RI&E (arbo).
  • Risicobewustzijn, CER en EWI Trainingen.